Розподіл майна в цивільному шлюбі

Детальну платну консультацію Ви можете отримати записавшись за тел. 063-124-51-04 ДЕТАЛІ

На сьогоднішній день багато пар проживають однією сім’єю, ведуть спільне господарство, мають спільний бюджет, купують рухоме та нерухоме майно, але не узаконюють свої відносини, тобто, живуть без реєстрації шлюбу.

Такі відносини пар називають цивільним шлюбом.

Трапляються випадки, що пари, після багатьох років спільного проживання, з тих чи інших причин, вирішують припинити спільне проживання.

Перед ними постає питання як поділити майно, набуте за час спільного проживання.

Існує два шляхи вирішення проблеми поділу майна – це домовитись між собою, або поділити майно в судовому порядку.

Якщо ж ви не змогли між собою домовитись про поділ майна, то поділить вам його суд.

Отже, для розподілу майна в цивільному шлюбі, насамперед необхідно встановити факт сумісного проживання однією сім’єю та період проживання. Для цього, в якості доказів, буде в нагоді все, що можить підтвердить спільне проживання: це і показання свідків, і спільні фотографії, і договори про спільну діяльність, і довідки ОСББ, ЖЕК тощо.

Але є момент, коли ні при яких обставинах не можливо встановити факт сумісного проживання однією сім’єю – це якщо чоловік чи жінка офіційно перебувають у шлюбі і цей шлюб не розірваний.

Майно набуте в цивільному шлюбі ділиться навпіл.

При цьому, існує майно, яке не ділиться в цивільному шлюбі. Це, наприклад, майно: подароване чоловіку чи жінці, набуте чоловіком чи жінкою у спадкування, придбане за особисті кошти чоловіка чи жінки, набуте до початку спільного проживання, тощо.

Отже, якщо у Вас виникли суперечки з поділу майна, звертайтеся до адвоката, маю великий досвід допомоги у вирішенні суперечок з поділу майна і радий буду Вам допомогти.

Previous Article
Next Article

Залишити відповідь

29 переглядів