Визнання договору купівлі-продажу недійсним вчиненого під впливом обману

Детальну платну консультацію Ви можете отримати записавшись за тел. 063-124-51-04 ДЕТАЛІ

Укладання договору купівлі-продажу це складний і відповідальний процес до якого слід відноситься відповідально, як продавцю, так і покупцю.

Трапляються непоодинокі випадки, коли продавець, щоб продати рухоме чи нерухоме майно, намагається приховати від покупця обставини, які мають істотне значення. До таких обставин, наприклад, відноситься зазначення характеристик майна, які насправді відсутні – вказують більшу від реальної площу нерухомого майна, вказують на кращий чим насправді стан тощо.

Покупець в свою чергу, сподіваючись на чесність продавця та довіряючи йому «на слові», не завжди належним чином перевіряє зазначені продавцем характеристики майна, і підписує договір купівлі-продажу. І вже після сплати коштів та підписання договору купівлі-продажу, покупець дізнається, що він отримав не те, на що розраховував, тобто, його обманули.

Якщо вже так сталося, що вас обманули, не потрібно опускати руки, вихід є, такий договір купівлі-продажу можливо визнати в суді недійсним і поновити ваші порушені права.

Отже, що таке обман, при укладанні правочину?

Обман це коли продавець навмисно, для того щоб продати майно, замовчує, приховує або заперечує відомі йому обставини, при наявності яких ви б ніколи не підписали договір, якщо б знали про ці обставини.

Умови обману повинні бути істотними, тобто, такими, що значно зменшують вартість придбаного майна, унеможливлюють його використання за призначенням тощо.

Основним завданням при визнанні недійсним договору під впливом обману є доведення факту обману.

Отже, аби довести факт обману вам необхідно довести:

1) наявність обставин, які існували під час укладання правочину;

2) що ці обставини мають істотне значення;

3) що якби ви знали про наявність цих обставин, ви б не уклали правочин;

4) продавцю ці обставини були відомі, але він приховав їх від вас;

Визнання договору купівлі-продажу недійсним вчиненого під впливом обману це складний процес, який потребує певних знань та досвіду, і щоб розпочати його, варто заручитися підтримкою досвідченого адвоката.

Звертайтесь, маю досвід визнання недійсними таких правочинів.

Previous Article
Next Article

Залишити відповідь

54 переглядів