Розірвання шлюбу, якщо один з подружжя перебуває за кордоном

Детальну платну консультацію Ви можете отримати записавшись за тел. 063-124-51-04 ДЕТАЛІ

Через військові дії в Україні, велика кількість жінок воїхали за кордон, а їхні чоловіки залишилися в Україні. Через тривалу розлуку, подружжя відвикають та віддаляються один від одного, і багато приймають рішення про розірвання шлюбу.

І тоді виникає питання, чи можна розірвати шлюб, якщо один з подружжя перебуває за кордоном?

Моя відповідь, так.

Є два шляхи розірвання такого шлюбу.

Перший шлях – це якщо нема дітей. Подружжя подають спільну заяву до РАЦС про розірвання шлюбу. Якщо один з подружжя перебуває за кордоном, то він передає в Україну свою частину нотаріально завіреної заяви. Через 1 місяць після подачі заяв шлюб буде розірвано.

Другий шлях – це коли один з подружжя проти розірвання шлюбу, чи подружжя має неповнолітніх дітей.

В такому випадку розірвання шлюбу можливе лише через суд.

Ініціатор розірвання шлюбу (позивач) повинен подати до суду за місцем реєстрації другого з подружжя позовну заяву. До позовної заяви необхідно долучить оригінал свідоцтва про шлюб, копію свідоцтва про народження дітей (якщо є неповнолітні діти), квитанцію про сплату судового збору (якщо не звільнено від судового збору), копію позовної заяви з додатками для відповідача.

Найрозумніше і найправильніше буде доручить розірвання шлюбу досвідченому адвокату.

В такому випадку адвокат правильно складе позовну заяву і представить ваші інтереси в суді. Вам не прийдеться витрачати свій час на судову тяганину, за вас все зробить адвокат. Ви збережете і свій час і нерви.

Previous Article
Next Article

Залишити відповідь

57 переглядів