Як поновити строк на прийняття спадщини

Детальну платну консультацію Ви можете отримати записавшись за тел. 063-124-51-04 ДЕТАЛІ

Якщо так сталося, що померла близька вам людина, і ви являєтесь спадкоємцем померлого, і ви не проживали з спадкодавцем за однією адресою, то у вас є шість місяців на подання заяви про прийняття спадщини.

Але часто трапляється, що спадкоємець з тих чи інших причин пропустив строк на подання заяви про прийняття спадщини. Це свідчить про те, що такий спадкоємець втратив право на прийняття спадщини.

Вихід один з такої ситуації, це звернення до суду із позовом про поновлення строку для прийняття спадщини та призначення додаткового строку.

В позовній заяві вам буде необхідно обгрунтувать поважність причин пропуску строку на подання заяви про прийняття спадщини, а також підтвердить ваші доводи доказами.

Поважними є причини, через які ви, при всьому бажанні, не мали змоги вчасно подати заяву про прийняття спадщини. Це, наприклад, тяжка хвороба, перебування на службі, відбування покарання тощо.

Такі причини пропуску подання заяви про прийняття спадщини як необізнаність, похилий вік, відсутність коштів тощо, не є поважними причинами пропуску строку.

Хочу зазначить, що під час воєнного стану, з 29 червня 2022 р. строк для прийняття спадщини продовжено на 4 місяці, тобто, під час воєнного стану у спадкоємця загалом є 10 місяців на подачу заяви про прийняття спадщини.

Також є варіантом поновить право на прийняття спадщини це встановлення факту проживання спадкоємця з спадкодавцем на момент смерті.

Отже, якщо так сталося, що ви пропустили строк на подання заяви про прийняття спадщини, раджу звернутися до досвідченого адвоката, який має досвід по веденню спадкових справ, знає як допомогти вам вирішити вашу проблему з максимальною користю для вас.

Previous Article
Next Article

Залишити відповідь

52 переглядів