Як виділити в натурі частку із спільного майна

Детальну платну консультацію Ви можете отримати записавшись за тел. 063-124-51-04 ДЕТАЛІ

В наш час є безліч випадків, де правом власності на нерухоме майно (квартиру, будинок тощо) володіють декілька осіб. Разом з цим є непоодинокі випадки коли власники будинку чи квартири не можуть знайти спільну мову один з одним, внаслідок чого виникають сварки, створюються перешкоди один одному у користуванні майном, відключають електропостачання, водопостачання тощо.

При таких обставинах є лише один вихід із ситуації, це виділ в натурі частки із спільного майна.

Можна мирним шляхом домовиться про поділ в натурі частки кожному із власників спільного майна.

Але, коли по мирному не вдається поділити в натурі частки між власниками спільного майна, тоді залишається вирішити проблему через суд.

Виділ в натурі частки із спільного майна – це виділ окремої кімнати чи частину будинку з частиною земельної ділянки, допоміжними приміщеннями та спорудами , відповідно до розміру частки у спільному майні.

Основною умовою виділу в натурі частки із спільного майна повинна бути технічна можливість виділення в натурі частки із спільного майна.

Підтвердженням технічної можливості виділення в натурі частки є висновок судової будівельно-технічної експертизи, в якому зазначається про можливість чи неможливість виділення частки в натурі або зазначається що необхідно перебудувать, щоб була можливість виділити частку в натурі.

Виділ в натурі частки із спільного майна можливий лише коли оформлено права власності на квартиру, будинок, земельну ділянку, які є об’єктом виділення частки  із спільного майна.

При віділенні частки із спільного майна припиняється спільна часткова власність для особи, частка якої виділилася. Така особа повинна окремо зареєструвати право власності на виділену їй в натурі частку.

Previous Article
Next Article

Залишити відповідь

85 переглядів